Recenze knihy

Prima FRESH, podzim 2020

Česká kuchyně je ve světě známá svými knedlíky, které získají výživovou hodnotu až s pořádným lokem plzeňského piva. Platí za prázdné kalorie, jimž se každý uvědomělý gurmán vyhne. To považujeme za velkou škodu a rádi bychom knedlík vrátili na výsluní. Knedlíky tvoří součást našeho kulturního dědictví minimálně od středověku, o čemž svědčí nejrůznější názvy a krajové speciality.

Dokonale zhmotňují um a fantazii hospodyně, která z mouky, vody a vajec vykouzlí pokaždé jiné a moc dobré jídlo. Stačí přidat pár surovin ze spíže a jednou jsou knedlíky ovocné, pak bramborové, kynuté či tvarohové, naslano či nasladko … tak které si dáte nejdřív?

Velká knedlíková kuchařka - fanfáry pro knedlík.

Tradiční a stále oblíbená příloha masa a omáček kraluje české kuchyni i v 21. století posedlém štíhlou linií. Knedlíky tvoří nedílnou součást naší historie, ale nejen naší, jak ukazuje tato kuchařka. Přináší klasické recepty na knedlíky, na sladké i slané kousky, přílohové, v hlavní roli i do polévky. Ukazuje, že knedlíky si zaslouží zvláštní pozornost a nemusejí být jen nudné a těžké.

VELKÁ KNEDLÍKOVÁ KUCHAŘKA

Veletucet knedlíků v české kuchyni

Takto přehledně popsané recepty na knedlíky na jednom místě na trhu ještě nebyly!
Knedlíková kuchařka je poklad, který najde využití v každé domácnosti. Oslovuje milovníky dobrého jídla napříč generacemi, kteří se jí budou inspirovat po celé dekády.

Podrobnější informace

699
144 druhů knedliků
288 stran